Make your own free website on Tripod.com
MVC Beachvolleybal

Veel MVC-ers doen de zomermaanden mee aan het Liptonice beachcircuit langs de Nederlands kust. Er zijn diverse fanatiekelingen die zelfs het hele circuit meedraaien en hoog willen eindigen. Het zijn ook deze leden, die je op woensdagavond kunt treffen op het grasveld aan de Korhoenstraat, waar zij hun conditie & techniek op peil houden. Het zijn de echte die-hards, die om de punten strijden.
alle ins-and-outs vind je op //www.beachvolley.nl
 De ranking van alle teams is te vinden op internet:  

Ranking Beach Circuit


28 juli Scheveningen III za + zo
Een zonnig Scheveningen bracht veel MVC successen in dit weekend.

Hakuna Matata 4x4 tweemaal 2e en aan kop in ranking
Four-for-fun 1e en 3e en stijf aan kop in ranking
premiere: Hakuna Matata 4x4 Dames 1e en  3e plek in ranking

Wasted buiten de podiumplaatsen
Duo Penotti (2x2) redt het niet, maar speelt wel fijne pot
28 juli Scheveningen x
schitterend weer & schitterende scores
21 juli    Scheveningen II
Het toernooi is afgelast
14 juli    Hoek van Holland 1
MVC slaat ook toe op nat zand:
======================
Of het nu klimaatveranderingen zijn of niet: MVC speelt op het strand, weer of geen weer. En dus ook in de dikke regen van het afgelopen weekend. Met wel 20 enthousiaste deelnemers trok de MVC-ploeg naar Hoek van Holland. Want beachvolley gaat ook door als het weer wat minder (lees: Hollands) is. Dit keer waren er zowel bij de heren 4x4 als bij de heren 3x3 twee teams ingeschreven onder de namen Hakuna Matata en Haribo. En er werd gescoord.

Bij de heren 3x3 trad een nieuw trio aan onder de naam Hakuna Matata 3x3. Willem, Ron en Robert speelden voor het eerst in deze combinatie. In de eerste pot was het even wennen, maar al snel bleek dat er een goede taakverdeling ontstond die zijn vruchten zeker afgeworpen heeft. In de ochtendpoule werd maar een wedstrijd verloren, waarna in de middagpoule alle potten voor MVC waren. Goede samenwerking en taakverdeling deed het team de ballen goed passen en afmaken. Dit leidde naar de finalewedstrijd tegen het team waar die ochtend van verloren was. In een zinderende confrontatie verloor het team uiteindelijk met 24-26. Maar dat leverde een mooie 2e plaats op voor het vernieuwde Hakuna Matata team.

Heren 4x4
Het team dat voor de punten strijdt en dus gaat voor de ranking. Dit keer bestond de ploeg uit Hans, Johan, Jolanda en Marisa. De ochtend bracht matig spel en geen tegenstand. In de middag leverde het team in de finalepoule heuse strijd. Maar het bleef steken op een tweede plaats. Volgende keer kan het beter, stelt heren 4x4.

Center court
Het team 'Wasted', dat elke week een plaatsje hoger eindigde, reikte dit keer tot de finale. Zij mochten op het center court aan het slot van de dag hun kunsten vertonen. Maar de batterij was eigenlijk leeg en de latere winnaar bleek daar dan ook slim gebruik van te maken, door af en toe heel snel spel. Toch bereikte dit team zo weer een stapje hoger en staat het op een gedeelde vierde plek in de ranking. Nummer drie komt nu in het vizier.

Four-for-Fun
Dit team had er deze keer een heel weekend kamperen in Hoek van Holland van gemaakt. Met dank aan de hoofdsponsor van de vereniging, die dit team met deze bonus had verrast toen zij  jeugdkampioen Meisjes A 2001 in de zaal werden. De eerste plek werd gepakt en de enige, echt serieuze tegenstand werd gevormd door een gelegenheidsteam van MVC. En passant pakte dit team ook nog de dagprijs - een webcam - door zich als het meest in het oogspringende geel (de kleur van de beachsponsor Liptonice) te laten fotograferen. De tweede dag in een andere opstelling lukte het niet om punten te pakken.

SandByters, Haribo 4x4 en Haribo 3x3
Deze teams speelden met veel plezier, maar net niet goed genoeg. Ze slaagden er niet in de finale poule in hun klasse te halen.

7 juli Scheveningen
Hakuna Matata 4x4 laag
Haribo 4x4 laag
Mata Hari 4x4 laag

30 juni Velzen
Dit is ons te ver en de meesten zijn bezet (jeugdkamp begeleiden etc)

23 juni Rockanje
Met meerdere teams trok MVC zaterdag naar Rockanje. Hoewel de dag bewolkt begon, was iedereen vol vertrouwen dat de zon zou gaan schijnen. Vanaf de lunch werd het zo mooi dat menige speler verkoeling zocht in het heerlijke zeewater. Alle teams zetten goede prestaties neer. De één wat meer gedreven dan de ander, maar zij lieten allen zien wat ze waard waren. Verkleurd en vermoeid maar met goede resultaten konden zij weer huiswaarts keren.
Hakuna Matata(4x4) eerste
Hakuna Matata dat in de ochtendpoule uitgerekend van het andere MVC team Haribo verloor, was in de finalepoule oppermachtig en finishte als eerste.
4-for-fun eindigt als tweede (zie Four-for-Fun HomePage)
Deze dag hadden de meiden maar weinig tegenstanders zodat er in één poule gespeeld werd.
Dit betekende alles winnen om eerste te worden. Daar 1 wedstrijd verloren ging, zijn ze teruggekeerd als tweede. Ze deden ook nog aan mee aan de wedstrijd: "Are you yellow enough???" (de kleur van de beachsponsor). Ze zagen er erg geel uit, helaas waren er ook nog jongens die zich gingen bodypainten in gele kleur anders hadden ze gewonnen.
Hakuna (3x3) werd drie
Het team in deze klasse bestaande uit Peter, Rene en Casper pakte - ondanks een zware 'night-before' - een uitstekende derde plaats.
Haribo vierde
Hoewel dit team in haar ochtendpoule gelijk eindigde met twee andere teams, ging het vanwege het puntensaldo als 'beste  derde' naar de finalepoule in de middag. Ook in die poule werd goed gewerkt en de vierde plaats in de eindrangschikking was de beloning.
Wasted Rules no4 Zie Wasted's HomePage
Het team van Martin, Frey, Bart en Geert (Wasted Rules) behaalde in zijn sterke klasse een goede vierde plaats.  16 juni ZANDVOORT
Geen deelname bekend
9 juni KIJKDUIN
De eerste successen zijn geboekt.
Vijf teams van MVC vertrokken naar Den Haag om daar de eerste zandballen te slaan. Het was een zonovergoten dag met een ideale temperatuur van bijna 20 graden Celsius en weinig wind. MVC speelde met een Hakuna Matata-team bij heren ´3x3 laag´ en heren ´4x4´. Verder deden mee: het Haribo-team, de meisjes ´4 For Fun´ en 2 herenteams bij ´2x2 laag´. Zoals gebruikelijk werd er fanatiek gevolleybald.

Hakuna Matata pakt de eerste punten
De bedoeling van het Hakuna Matata-team is punten verzamelen voor de stand, of wel ranking zoals dat tegenwoordig wordt genoemd. Het bestond deze week uit oude rotten, te weten: René v.d. Hoek, Willem Fortuin, Jolanda de Koning en Angelique v. Grevenhof. Nog niet eerder speelden zij samen, maar op ervaring werden de eerste wedstrijden gewonnen. Het was wel even wennen aan de nieuwe puntentelling via het ralley pointsysteem.26 augustus 2000 - Hans & Peter in actie Door goede set-ups van Jolanda en Angelique, konden René en Willem het spel afmaken. Uiteindelijk bereikte het team de tweede plaats en zijn de eerste punten voor de ranking binnen.

De mannen van Hakuna Matata in de klasse ´3x3 laag´(Hans Eeuwhorst, Mike Feuerberg en Johan Olthof) sloegen zich naar een derde plaats. Dat leverde tevens punten voor de ranking op.

'Sandbiters'
Voor Roy van Rijn en Peter Wijnhorst was de herenklasse ´2x2 laag´ iets te hoog gegrepen maar ze konden - net als de anderen - toch terugkijken op een leuke dag.

´4 For Fun´ derde
Tien teams, verdeeld over twee poules, deden mee aan ´3 tegen 3 laag´ bij de dames. De eerste wedstrijd voor de MVC-meiden verliep niet goed en ging verloren met 21-18. Het was even wennen op het rulle zand, toch heel anders dan de gladde sporthalvloer. Maar al snel ging het beter en boekte het team winst. In de ochtendpoule eindigde 4 For Fun als tweede. De middag bracht wedstrijden tegen de beste vier van de andere poule. Maar dat ging niet goed. De eerste twee wedstrijden gingen verloren. De sterkere tegenstanders maakten met een dik aantal punten verschil de MVC-meiden in. Uiteindelijk bereikten ze toch nog de derde plek en gingen dus niet met lege handen naar huis. Voor een eerste keer op het zandstrand geen slechte prestatie. En er kan deze zomer nog wel meer gescoord worden.

2 juni  'sGravenzande
Dit weekend vervielen alle wedstrijden door het slechte weer.