Make your own free website on Tripod.com

28 november THUIS


MVC Meisjes B1 Topklasse - YUM: 3 - 0 (BEKERWEDSTRIJD)
Omdat we in de eerste ronde waren uitgeloot, begonnen we in de tweede ronde van
deze aparte competitie tegen YUM. Vorig seizoen hadden we deze ploeg ook al eens verslagen dus we hadden er wel vertrouwen in. Dat kon je ook goed zien in het begin van de wedstrijd, toen we een behoorlijk eindje voorstonden.

Helaas verloren wij toen de pit, waardoor ze behoorlijk inhaalden. Toch wonnen we door even doorzetten de eerste set. Bij de tweede set ging het bijna net zoals de eerste set en ook deze set wonnen we. In de derde set maakten we het TE spannend. YUM stond zelfs een tijdje voor. Toch lieten wij het er niet op zitten en wonnen ook de derde set.
Wij zijn helemaal klaar  voor de derde ronde!!

Alle toeschouwers bedankt, het waren er nogal wat... en vooral Dorien
natuurlijk!! En Nathalie weer bedankt voor het coachen!

Enne meiden... het is stil aan de overkant, haha!!
--------------------------------------------------------------------

Groetjes Michelle


24 november UITIBIS 2 - Heren 1: 1-3

Zaterdagavond 24 november is Heren1 samen met een grote groep supporters vertrokken naar Hellevoetsluis voor de wedstrijd tegen IBIS 2.
De eerste set begon gelijk goed, al snel haalde MVC een grote voorsprong. Halverwege de set begon IBIS met de tegenaanval en zorgde ervoor dat een groot deel van onze voorsprong weer verloren ging. Na een strategische time-out zijn wij door de coach weer op scherp gezet en kon de set vrij eenvoudig gewonnen worden. 0 - 1.

De 2e set begon stroef, de service wilde niet over het net, en onze 'ster'- aanvallers kregen een waterdicht blok tegenover zich.  Na een belangrijke tip van onze coach  `'je mag ook eens prikken in plaats van alles in het blok te hakken ''  kon de tegenstander uit zijn spel worden gehaald.
De achterstand was echter te groot om deze set nog te kunnen winnen: 1 - 1.
De volgende 2 sets moesten gewonnen worden om de eerste plaats in de poule te kunnen behalen. Zeker ook niet onbelangrijk was de stelling van Rene Hoffman: geen winst = geen shoarma . De derde set werd dan ook overtuigend gewonnen. 1 - 2 .
Ook in de laatste set  is zelfs de doelstelling van de vorige wedstijd gehaald door Ibis beneden de 10 punten te houden. 1-3 ( 9 - 25 ).  Met de overwinning in handen zijn we samen met onze supporters gezellig wat gaan eten.  Volgende week geen competitie wedstrijd maar de tweede ronde voor de BEKER!!!
René

Logica Krimpen 5 - Heren 3:

Weer een lekker eindje rijden, en helemaal klaar voor de volgende wedstrijd, uit tegen Krimpen, altijd lastig! Vooral omdat wij al 8 wedstrijden achter de rug hebben, en Logica nog maar 4, ze staan ook maar één plek boven ons, maar is dat wel reëel? Dat zouden we snel genoeg uitvinden.
Het is daar in Krimpen heel groot een mooi, een lekkere houten vloer, grote schermen tussen de velden, en brede velden, veel serveerruimte. En boven het veld waar wij gingen inspelen zat zelfs een heus radioverslaghok met verslaggever erin! De eerste set stonden we rustig klaar voor alle ballen, de ballen kwamen goed aan, de ballen werden redelijk goed gestopt en met wat mooie setupjes werden de meeste ballen ver uit geslagen!? En de tegenstander, dat net zo goed een vierde klasse team had kunnen zijn, kwam soms met zulke vreemde ballen dat ze eigenlijk makkelijk voor kwamen. Helemaal aan het einde van de eerste set kreeg een tegenstander last van een zweepslag, het viel gelukkig wel mee, maar spelen kon hij zeker niet meer. Dus daar moest wat gewisseld worden. En uiteindelijk wonnen ze de eerste set redelijk makkelijk met 25-15. 1-0 achter, het gebeurt ons te vaak. De tweede set moesten we dan maar pakken, met een goed gevoel gingen we spelen en het kwam heel dichtbij, maar toch verloren we net. Dus dan moest het de derde dan maar gebeuren. We zetten we de verassing van de avond, H4-speler Peter Wijnhorst, in het veld en die sloeg gelijk het eerste punt raak, in het midden van het veld! Vervolgens blokt hij de beste aanvaller van Logica af en we stond ineens voor! Dat gaf ons, nou…mij weer veel moed om verder te spelen, het was alleen niet echt te horen. Er was bijna helemaal geen geluid, niemand die iets riep, geen schreeuw of klein gilletje, zelfs niemand die even met zijn voeten op de grond stampt of in zijn handjes klapt. Dat is de grootste zwakheid van H3. En daardoor verloren we denk ook de derde set. Maar omdat we het erover eens waren geworden bij het begin van de vierde kwam er een beetje lawaai, en weer begon Peter met de eerste twee punten te maken, het ging toen gelijk op maar die 2 punten op het begin zorgden ons toch voor een setwinst, toch weer een puntje erbij. Maar niemand was daar nog echt blij mee, gauw douchen en naar huis toe.

Roy

Schovocomca 1 - Dames 2: 0 - 4
Zaterdag 24 november jl. speelde Dames 2 uit tegen Schovocomca in Capelle a/d Ijssel. Deze ploeg stond derde en MVC op dat moment tweede. Bovendien waren beide teams vrij jong: er stond de dames een spannende wedstrijd te wachten. Bij het inspelen maakten de tegenstanders een sterke indruk, maar daar lieten de MVC'ers zich niet door uit het veld slaan. Vol goede moed begonnen ze aan de eerste set. Na hard werken werd deze gewonnen met 19-25. De tweede set werd gekenmerkt door heel veel fout serveren van beide kanten. Gelukkig konden de MVC-dames de set met veel enthousiast geschreeuw naar hun hand zetten. Met 20-25 werd de set gewonnen. De derde set winnen is nog al eens een probleem bij de Maassluise volleybalsters, maar tegen Schovo werd het goede spel voortgezet en werd de set beslist in 19-25. Nu kwam het er echt op aan: zou er eindelijk eens met 4-0 gewonnen worden? Ook zonder de enthousiaste Mieke die klappend en schreeuwend de sfeer erin hield, bleef MVC fanatiek volleyballen. En ja, ook deze set werd gewonnen, met 20-25. De 4-0 winst was een feit, na een leuke spannende wedstrijd tegen Schovocomca. En aangezien de nummer één niet gespeeld heeft kan MVC nu genieten van een eerste plaats in de ranglijst.

Hilde

 Alcom/Capelle - Meisjes B1: 4 - 0
We moesten deze wedstrijd tegen Alcom Capelle spelen. We waren een beetje zenuwachtig, omdat we hadden gehoord dat zij op de eerste plek in de competitie stonden. Onderweg er naar toe praatte we elkaar natuurlijk moed in en probeerden we een nieuwe jel te verzinnen. Uiteindelijk kwamen we uit op Heeee Eessie, voor als de bal meteen op de grond komt bij een service.
De eerste set ging erg goed en we stonden met bijna 10 punten voor. Op de helft begon het in te zakken en haalden zij dit snel in. We kregen zelfs een achterstand, die we niet meer konden inhalen. We hadden nog alle hoop voor de volgende drie sets. De tweede set begonnen we ook goed, minder als de eerste, maar we hadden wel een voorsprong. Dit verloren we net als in de
eerste set op de helft en ook zij wonnen de tweede set. In de derde set maakten we zelf behoorlijk veel fouten, vooral service, waardoor we in het begin al in een achterstand raakten. Dus ook de derde set was voor hun. De vierde set ging redelijk, maar niet goed genoeg om te winnen en we verloren die uiteindelijk met 8 punten verschil. Het is jammer dat we niet een setje
hebben kunnen winnen. Het ging gewoon niet zo lekker als anders. Verder misten we natuurlijk onze coach Nathalie, maar we willen Hans bedanken voor het coachen en het opzeggen van zijn vrije zaterdagmiddag.
Volgende wedstrijd gaan we er gewoon weer tegenaan!!

Groetjes Michelle


Heren 2, Heren 4, Dames 1, Dames 3 en meisjes B2 waren deze week vrij


17 november THUISHeren 1 - Rijnmond 8: 4 - 0
Na de kraker tegen Holy moesten de mannen nu tegen Rijnmond aan de bak. Deze tegenstander staat op de laatste plaats. Dus was de vraag: welke score halen we? De opdracht van de coach was duidelijk: Hou ze onder de tien punten per set.

Het begin was (te) voorzichtig. De concentratie was niet optimaal en dat kostte veel punten. Maar de tegenstander speelde niet goed en naadloos wist het team hierop te reageren. De strijd ging in het begin even gelijk op. Tot MVC zich er over heen zette en vrij uit ging spelen. Dat leverde een aantal harde klappen op en setwinst (25-13). Toen werd er gedacht dat het allemaal wel zou lukken en kwam er weer nonchalance in het spel. Veel foute services en plaatsballen waar niet voor werd gegaan. Maar met  de eindsprint werd het toch nog 25-21. De volgende sets lieten we niet meer met ons spotten. Arjan kwam er na een lange tijd van afwezigheid weer in en maakte zijn plaats meer dan waar.

Maar ook René en Martin lieten als aanvallers weinig heel van de verdedigende kwaliteiten van Rijnmond. Harde aanvallen werden niet tegengehouden en konden ook niet ontweken worden. Een van de tegenstanders die het nog aanvallend probeerde, werd door Martin volledig uit de wedstrijd gespeeld. Blok na blok maakten hem zo moedeloos dat de vierde set niet meer aan hem besteed was. De 3e en 4e set waren een gemakkelijk prooi voor MVC (25-14 en 25-11).

Wim Lange serveert

Volgende week spelen we tegen Ibis. Met de afwezige Cuba-gangers zal dit nog een hele klus worden.

Remko


Dames 1 - Logica Krimpen: 4-0
"SAAI EN EENTONIG MAAR WEL NUTTIG"

Een half uur eerder dan normaal moest er tegen Logica Krimpene worden aangetreden. Of zij van tevoren al bang waren, is onbekend maar ze kwamen wel  te laat aan, in de veronderstelling dat de wedstrijd om 5 uur zou beginnen. Of zij daardoor uiterst ongemotiveerd aan de wedstrijd zijn begonnen mag een raadsel zijn, maar van deze tegenstander ging heel weinig inspiratie uit om er een spannende pot van te maken.
De eerste set kenmerkte zich dan ook door verschrik-kelijk veel fouten, vooral passend  presteerde de tegen-stander bar weinig, maar ook de blauw-gele brigade kwam niet tot al te briljant spel. De eerste set werd eenvoudig met 25-16 gewonnen.
Sandra Bos redt op de grond

De tweede en derde set waren eigenlijk identiek aan de eerste. Krimpen had geen antwoord op een redelijk goed serverend MVC en kwam er eens een goede pass, dan was er altijd het goede blok (vooral Leoni stond haar
'mannetje') dat de tegenaanval met succes pareerde, setstanden 25-19 en 25-16.
Alleen in de vierde set was er iets meer tegenstand, Krimpen kwam zelfs op voorsprong, niet direct door eigen kunnen  maar meer omdat bij MVC de concentratie verslapte en er niet meer werd gescoord. Maar het 'patatje met' moest met een time-out bij 19-20 worden veilig gesteld, zodat de vierde set tenslotte met 25-21 werd gewonnen.
Geen mooie overwinning, maar zeker een nuttige omdat er weer punten zijn binnengehaald, zodat er een buffer wordt opgebouwd voor de lastige wedstrijd tegen de naaste belager HOU STAND, voor de tweede plaats, waar over twee weken tegen moet worden aangetreden.

Kees van der Eijk

Heren 2 - DVO 4: 3 - 1

In verre van ideale omstandigheden moest Heren 2 (VSOP***) zijn wedstrijd afwerken.
Om 13.00 uur moest de wedstrijd beginnen. Er was geen zaalwacht, geen publiek en wat nog erger was geen slinger.
Onze troost was de aanwezigheid van een schat van een vrouwelijke scheidsrechter (met koude handen). Op kleine Kees na waren wij compleet (de smoes was dat hij in een camper door Zuid Afrika toert). De beide Smitjes waren met hun hand in het verband wel aanwezig. Overigens kan gemeld worden dat de operatie is gelukt.
Zij spelen nu beter dan voor de operatie.
Gelukkig begonnen wij de wedstrijd mentaal goed voorbereid door toedoen van Piet. Volgens Piet was DVO een zeer jong team, dat wij constant onder druk moesten houden. Toen het team verscheen, bleek helaas dat het allemaal oude mannen waren. Met een totaal andere strategie (het voorkomen van fouten) wisten wij de eerste 3 sets te winnen. Af en toe kwamen wij wel eens achter, maar door op beslissende momenten geen fouten te maken en veel te scoren met de eigen service kwamen wij met 3-0 voor. De laatste set werd een drama. Tijdens een time-out merkte iemand op dat er bokbier in de tap zat. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan.
Uitslag dus 3-1.

Met 13 punten uit 6 wedstrijden liggen wij nog steeds op koers voor p.d. wedstrijden aan het eind van het seizoen.

Leo van Trigt

Dames 2 was vrij, maar...
Hallo teamgenootjes, coaches, voorzitter en de pers!

Na twee weken vrij (=zonder een wedstrijd te hebben) konden wij gedeeld zesde komen te staan... Met veel spanning maar later verbazing, heb ik naar de uitslagen gekeken van onze poulegenoten. Alle vier de ploegen die gelijk konden komen of ons zelfs konden inhalen hebben het in deze twee zaterdagen mooi laten liggen! Zelfs de nummer 1 heeft twee punten laten liggen op Rijnmond! We zijn niet gezakt maar na deze twee vrije zaterdagen is de afstand naar de nummer 1 positie zelfs kleiner geworden!

Cynthia

Als je lekker vrij bent, kun je nog eens ergens een bankje opzoeken.
Heren 3 - Nivoc '72  2: 1-3
Van MVC-kant was er weining positiefs uit de vorige wedstrijd om op terug te kijken, maar gelukkig had
heren 3 de vorige thuiswedstrijd ook nog in gedachten, die wonnen we met 3-1.  Het optimistische gevoel was al gauw verdwenen toen tijdens het inspelen en vooral het inslaan duidelijk werd  dat Nivoc over een van de beste ploegen in de poule beschikt.
In de eerste set werd dat gelijk duidelijk, heren 3 werd met prachtige smashes om de oren geslagen en nog voordat een ieder in of rond het veld het door had was de set alweer afgelopen, 11-25 binnen 10 minuten. Het was
niet dat MVC zo slecht was, Nivoc was gewoon heel goed.
Via het wisselen van het halve team hoopten onze mannen de tegenstander nu wel tegenstand te kunnen bieden. Met een aantal sterke blocks in het begin van de tweede set kregen de aanvallers van Nivoc een flinke dreun, wat tot gevolg had dat MVC snel een voorsprong opbouwde. Op 16-13 voor MVC had Nivoc een time-out nodig om te team weer in het tempo van de eertse set te krijgen, overigens met weinig succes, MVC bouwde de voorsprong uit tot 20-15. Toen kwam Nivoc toch heel
snel terug. Op 20-19 voor MVC nam de thuisploeg een tactische wissel die succes had. Binnen een paar minuutjes was het ineens 23-19. Daarna leek
MVC leek de set nog uit handen te geven, maar op 24-23 werd er via het block gescoord: 25-23, stand in sets 1-1.
Zonder te wisselen ging heren 3 rustig door zoals in de vorige set. Na weer een groot aantal punten via het block kwam de thuisploeg op een 17-11 voorsprong. Nivoc kwam nu toch weer bijna terug in de vorm van de eerste
set, maar MVC hield de voorsprong vast tot 23-20. Via een aanta zwaar bevochten punten maakte Nivoc opnieuw gelijk, 23-23, en op 24-23 was hun block goed voor de gelijkmaker.  Na nog meer zwaar bevochten punten kwam Nivoc op setpunt een maakte het bekwaam af: 24-26.
Killblock van Rene v.d. Hoek

Met een wissel ging heren 3 voor de 2-2 setstand. De vierde set ging gelijk op met af en toe een kleine voor-sprong aan een van de twee kanten. Helaas kwam Nivoc toch op 23-21. MVC nam een time-out en wisselde weer met een punt tot gevolg. Toch kwam Nivco op 24-22. Het eerste setpunt werd weggepoetst, maar het volgende punt was toch het  laatste: 23-25. MVC 1, Nivoc 3.
Heren 3 stapte met opgeheven hoofd van het veld, gesterkt door het idee dat er een set is gepakt tegen zo'n goede ploeg (de eerste op de ranglijst).
Wellicht is de laatste plaats in poule weldra verleden tijd...

Matthijs
Dames 3 - Logica Krimpen 2: 3-1
Dames drie: leuk team dat het ver kan schoppen, maar het vertikt om voor de site te tikken. Stelletje dwarsliggers!
Heren 4 - Spirit 5: 2-2
Afgelopen zaterdag half vijf, een half uur eerder dan normaal thuis. We moesten spelen tegen een team dat onderaan in de competitie staat en dus gingen we ten strijde met het idee dat we in't ieder geval wel moesten winnen. Was het niet om onze positie in de ranglijst te verzekeren dan was het wel om onze trainer in het door natuurrampen geteisterde Cuba te plezieren. We begonnen de wedstrijd met de mensen die de laatste training absent waren op de bank. Het begon allemaal zoals we hadden gehoopt, we konden snel op een aardige voorsprong komen en daar leek niet snel verandering in te gaan komen. Leek, want zo ongeveer halverwege de 1e set kwamen we ongewenst toch in onze gevreesde cyclus van chaotisch gepruts. Dit is een probleem waar we wel vaker op stuiten, we beginnen dan vrij sterk maar op een gegeven moment gaan we afwijken van het normale patroon pass-setup-aanval.

Chris Hillenius aan het net.

De bal wordt er vaak na twee of zelfs een maal overheen gespeeld. Onze voorsprong in die eerste set was op een gegeven moment dus bijna geheelverloren gegaan, het heeft er even flink om gehangen. Toch wisten we de eerste set nog net in ons voordeel te beslissen, 1-0.Echter, het onrustige spel waarin onze basisvaardigheden flink te wensen over lieten kregen we maar niet beter. Na een aantal spelerswissels leek het even stabiel te gaan worden maar dit was maarvan korte duur. Hoewel we het niet helemaal weggegeven hebben met een uitslag van 24-26 kwamen we na 2 sets toch op gelijk. De derde set was eigenlijk niet veel anders dan de tweede, wanneer wij een aanval op konden zetten wisten we vrij vaak te scoren, maar dit gebeurde toch te weinig om een overwinning te kunnen behalen. Eindelijk in de vierde set konden we onze technieken weer een beetje onder controle krijgen. We speelde niet eens zo heel erg aanvallendmaar wel rustig en technisch tamelijk netjes, zo wisten we deze set tegen het einde op een voorsprong te komen. Het werd nog wel even errug spannend, maar uiteindelijk konden we met een 2-2 de kantine in duiken.

Lars

Meisjes B2 - Spirit 1 : 0-4


Zonder verslag is er eigenlijk geen bal aan.
Meisjes B1 - Micro E. Roos.1: 3-1
(eigenlijk plaatsen we maar één verslag per wedstrijd. Maar soms gaat er door miscommunicatie iets fout. Meestal ver-schijnt hier dan in het geheel geen verslag. Soms, zoals nu, leidt enthousiasme tot wel twee verslagen. Vooruit dan maar. red.)
We moesten deze wed-strijd tegen Micro Elektro spelen. Alle 4 de sets gingen we gelijk op.

Het was dus erg spannend, vooral de tweede set.

We wonnen de eerste drie sets en de laatste set verloren we met twee punten verschil. Die drie punten kunnen we natuurlijk goed gebruiken en gelukkig zijn de 5 min-punten (omdat we in de file stonden) er weer bijgeteld.

Het was een leuke, goede wedstrijd en een aardig team.
We staan nu niet meer op de laatste plaats.

Groetjes, meiden B1


Claudia serveert

Eindelijk………we hebben gewonnen!!

Na weken hard trainen en elke wedstrijd een tikkeltje beter spelen is het dan zover. De eerste winstpunten! Meiden, mijn complimenten!!
Voor aanvang van de wedstrijd kwam het eerste goede nieuws van vandaag: de bond heeft het bezwaarschrift goedgekeurd en de strafmaatregel van -5 punten ingetrokken. Dit had tot gevolg dat de meiden niet op 0, maar op 5 punten stonden. Toch een wat positiever uitgangspunt voor deze wedstrijd.
De tegenstanders waren erg gemotiveerd en zongen erop los. Aangezien de meiden van MVC wat meer verlegen zijn en dus wat minder hard de zangkunsten vertoonden, waren de eerste paar minuten van de eerste set erg spannend. Over en weer werd er gescoord en de stand ging een tijdje gelijk op. Volgens de coach waren er zeker kansen tegen dit team en moesten de dames iets meer samenwerken en vechten voor de elke bal. Dit advies werd opgevolgd en het onvoorziene gebeurde: de eerste set werd gewonnen!! Een historisch moment voor dit seizoen, omdat het team voor de eerste keer met een 1-0 voorsprong aan de tweede set begon.
Het enthousiasme werd iets groter bij de dames en heel af en toe werd er twijfelachtig een lied ingezet. De tegenstander was totaal van slag en kwam er in de tweede set niet bovenop. Ook deze set werd vol overtuiging gepakt door de MVC dames. De stemming zat er goed in, er werd deze keer gedacht aan winst!
De derde set werd wat spannender. De tegenstander ging wat harder aanvallen en aan de MVC kant werd de service druk wat lager, waardoor in deze set de tegenstanders zelfs voor kwamen te staan. Na een tweetal time-outs en de nodige aanwijzingen, die overigens erg goed werden opgevolgd door het team, kon MVC de stand weer gelijk trekken. Het werd zelfs nog erg spannend wie uiteindelijk de set naar zich toe zou trekken. Bij een stand van 25-25 vonden de meiden van MVC het mooi geweest en maakte nog snel de twee laatste punten. Het stond dus 3-0 in het voordeel van MVC. Alweer 4 winstpunten binnen.
De laatste set werd een zware set. Al de energie leek gegeven in de drie vorige sets. De tegenstanders liepen al snel uit naar een behoorlijke voorsprong. De meiden knokte en gaven alles wat er nog in zat, maar met resultaat. De achterstand werd goed weggewerkt en het setpunt kwam zelfs op het telbord. Maar helaas, moegestreden en toch ook voldaan werd de laatste set verloren (24-26).
Maar niet getreurd: 4 punten binnen en de eerste overwinning dit seizoen!
Meiden, ga zo door en we zullen ze nog wel eens poepie laten ruiken!
Jullie coach

De trotse coach met haar meiden.Tja, je hebt gespeeld, of je moet nog spelen en dan komt dat 'kreng' van een scheidsrechter niet opdagen. Moet je toch zelf aan de fluit.

VIP 82 G1 - MVC G2: 4 - 0
Nu ook het team met de gulste lach on line: het tweede recreantenteam (codenaam G2)! Nog altijd twijfels: kiezen we voor een wedstrijdverslag of voor een reisverslag. Bij een keuze voor het laatste komt u te weten waarom Gert-Jan te laat was, wie nog niet had gegeten, waar de pindasaus in de auto van Peter vandaan komt, hoe donker het was en hoe ver, de diepere achtergronden van de wonderbaarlijke vering in de auto van Jan (niet iedereen rijdt nu eenmaal in een Mercedes) en hoe we uiteindelijk belandden in Ooltgensplaat, een gat dat ook wij eerst op de kaart moesten opzoeken. De reis duurde bovendien aanmerkelijk langer dan de wedstrijd.
Maar goed, ons is gevraagd wedstrijdverslagen te maken, en we zijn wel een beetje, maar niet geheel anarchistisch. Ooltgensplaat is een gehucht waar geen moer valt te beleven. Ik zag een bakker, een fietsenmaker en een sportzaal, waarbij de architect bezuinigd heeft op de hoogte van het gebouw. Altijd een heikel punt voor MVC G2. Het enige vertiers is die sporthal en de dorpelingen hebben dan ook niets anders te doen dan zich compleet suf te trainen: dag in dag uit, van het ene jaar naar het andere jaar. Nu moet gezegd worden dat dat zijn vruchten afwerpt: VIP was vrijdag 16 november 2001 namelijk veel beter dan MVC G2 -nooit geweten dat dat mogelijk was- en dat deed pijn. We verloren binnen een uur met een smadelijke 4-0 en de setstanden hebben we allang verdrongen. Met lege handen konden wij terugkeren naar Maassluis. Op de terugweg begon het te miezeren.
Terug in Maassluis, achter een tafel vol lege glazen, begon Patricia te fantaseren wat zij in de heren-doucheruimte gezien meende te hebben. Maar wist u dat..... u niet alles van G2 moet willen weten. Uw correspondent van G2 kon -dat zat er natuurlijk in- het de volgende dag tenslotte niet meer opbrengen Sinterklaas in Maasluis te begroeten. Dus bleven niet alleen de handen, maar ook de schoenen leeg.
Jan Morra
P.S. natuurlijk ben ik te laat met het verslag: een beetje anarchistisch, zei ik toch al!

8,9 en 10 november UIT

Holy 2 - Heren 1 : 1 - 3

Spannend zou het worden en spannend werd het. Maar met een verzwakt Heren 1 (drie basisspelers op vakantie) is het team er in geslaagd de uitwedstrijd tegen koploper Holy 2 te winnen. Daarmee handhaaft het Maassluise team zich in de hoogste regionen van de ranglijst. Een 4-0 overwinning zou goed zijn geweest voor de eerste plaats. Nu neemt MVC plaats 3 in, met 18 punten uit 5 wedstijden en een wedstrijd minder gespeeld dan koplopers Holy 2  en Vollido 6 die allebei 19 punten hebben.
Rene Hofman slaat snoeihard door het blok van Holy

In de eerste set wilde het nog niet erg lukken. Onze lange mannen waren nog niet op dreef. De Vlaardingers sloegen een paar harde ballen net in en wonnen met 25-22. Het verloop van de tweede set was bizar. Het begon met goede passes, prima set-ups en snoeiharde smashes waar Holy absoluut geen antwoord op had. Binnen de kortste keren stond dan ook een stand van 0 - 11 en even later zelfs 2 - 14 op de teller. Wat er toen mis ging was niet duidelijk, maar wel dat het goed mis ging. Want even later prijkten de cijfers 18-18 op het bord. Maar liefst twaalf punten gingen achter elkaar de mist in. Maar, waar het in het vorige seizoen nog wel eens mis ging, wist MVC zich te herpakken en stoomde door naar een 19-25 setwinst. Toch bleef het ook in de derde en vierde set tot het einde zeer spannend. Opnieuw werd  een goede voorsprong toch weer gemakkelijk weggegeven. Maar de veerkracht bleef. Beide sets eindigden in verlies voor Holy, maar het scheelde niet veel: twee keer 23-25.
Trainer Wim Bruin pept zijn mannen op in een time-out

MVC had duidelijk voordeel van de aanwezigheid van trainer Wim Bruin, die normaliter niet bij wedstrijden aanwezig kan zijn. Hij bracht rust in de ploeg met time-outs op de goede momenten, tactische wissels en veel aanwijzingen vanaf de zijlijn. Maar ook de steun van meegreisde supporters was belangrijk. Mede daardoor ziet MVC 1 nu perspectief binnenkort de top te bereiken.

Op de thuisspeeldag zaterdag 17 november komt hekkesluiter Rijnmond 8 naar Maassluis. De wedstrijd begint om 16.30 uur in de wethouder Smithal. Enig vuurwerk is dan wel te verwachten!

VCO/Ervea 3 - Dames 1: 1 - 3

Het zijn hectische tijden voor het eerste damesteam van MVC. Maar tot nu toe slaat de balans positief uit. Na de spannende wedstrijd tegen Spivo 2 vorige week, stond nu de kraker tegen VCO/Ervea 3 (tweede plaats) op het programma. En opnieuw behaalden de Maassluise meiden de winstpunten. MVC 1 staat nu derde op de ranglijst.

Iedereen zag op tegen deze klus want een wedstrijd midden in de week is altijd moeilijk. Er werd gelukkig op tijd begonnen, maar de adrenaline van de vorige wedstrijd zat beslist nog niet in het lichaam. De eerste set werd vrij kansloos verloren  met
25-14. Maar in de tweede set kwam de blauwgele trein op stoom. Door de juiste servicedruk, kwam VCO/Ervea 3 bijna niet meer aan aanvallen toe. Bij een enkele poging  greep de MVC-verdediging, gesteund door een  hecht blok,  fantastisch in.  Door het brengen van de juiste pass konden de aanvalsters goed in stelling worden gebracht. Dat maakte het verschil met VCO/Ervea 3 duidelijk: 17-25.

Alleen in de derde set werd het nog even spannend, getuige de uitslag van 21-25. Maar in de vierde set was de tegenstand van VCO/Ervea 3  helemaal gebroken. Trainer/coach Kees van der Eijk: "Dat is toch een verdienste van het gehele team. Het geloof was er bij de tegenstander totaal uit terwijl MVC steeds beter ging spelen., we werden niet meer verrast door de plaatsballen en er bleef een uitstekende servicedruk". VCO/Ervea 3  kwam nimmer meer in de wedstrijd:11-25.

Door deze goede resultaten  vestigen de MVC dames zich dus in de top van de ranglijst. Kees van der Eijk: "Wie had dit verwacht aan het begin  van het seizoen?"   

Op de thuisspeeldag zaterdag staat om 16.30 uur de wedstrijd tegen Logica Krimpen op het programma. Gezien het verschil op de ranglijst (Krimpen staat een na laatste met 13 punten achterstand op MVC) moet dat geen al te zware klus zijn.
VCO/Ervea 6 - Heren 2:  3 - 1
Op donderdag 8 november (na een dag van hard werken) moest heren 2 's avonds aantreden tegen VCO/Ervea 6.
Helaas moesten wij spelen zonder de Siamese tweeling (de Smitjes), die zich bijna gelijkertijd aan de hand hadden laten opereren. Het is nog onduidelijk welke activiteiten zij nog verder gemeenschappelijk zullen ondernemen.
Dit was voor ons team te veel van het goede. Niemand van ons had de gelegenheid voor de wedstrijd een tukje te doen. Daarnaast had het VSOP-team last van een omgekeerde klaustrofobie. De zaal aan de Slaak is veel te ruim, de verlichting is slecht en de ballen vallen eerder op de grond dan normaal. Met 3-1 ging het team de mist in. De conclusie is duidelijk: nooit meer spelen op een doordeweekse avond en geen wedstrijden meer spelen in de hal van VCO/Ervea en de zaal van Shell. Overigens heeft heren 2 nu 10 punten uit 5 wedstrijden en staat daarmee op de 6e plaats.

Leo van Trigt

 Dames 2 heeft lekker twee weken vrij
Daarom hebben ze tijd om eens bij andere teams te gaan kijken

VCO/Ervea - Heren 3: 4 - 0
Deze week weinig reden tot juichen voor heren 3

Met de euforie van de gewonnen wedstrijd op 3 november togen we naar Rotterdam naar Vco Ervea om te proberen een zelfde stand neer te zetten. Het team was compleet op Jelle na die sukkelt met zijn gezondheid.
De eerste set ging waardig gelijk op. Tot 20-20 ging alles goed waarna we weer terug vielen in een oud patroon en de set helaas werd verloren.
Met goede moed gingen we verder in de 2e set die eigenlijk een herhaling was van de 1e dus ook op het nippie werd verloren.
In de derde set, met een vreselijk goede service van Willem, kwamen we meteen op een voorsprong van 1-6. Voor de tegenstander het moment om een time out in te lassen. Wij dachten dat we er al waren. Dus er werd meteen slecht gepassed en was de strijd weer als vanouds, eindscore 25-12.
In de 4e set was de fut er uit en kwamen we helemaal niet meer in ons spel. Conditietraining zal een goede zijn voor het aanstormende team. Conclusie op zaterdag 10-11 om 20:15 uur: we staan weer met alle benen op de grond(en onder aan in de poule).
Willem


Holy 1- Dames 3: 1 - 3
De wedstrijd - tegen nummer 4 - begon pas na tienen
(´s avonds) met veel supporters op de bank. Er was (alweer) geen scheidsrechter gekomen, dus kregen we een `thuisfluiter'. De vraag was vooraf of wij wederom  een 4-0 zege konden bereiken, want aan een gelijkspel of verliespartij werd niet gedacht. De eerste set werd - achteraf gezien - de ruimste overwinning met 17-25. In de tweede set ging het moeizamer. Door veel persoonlijke fouten en geen duidelijke afmakers  scoorden we te weinig. Omdat de scheids bovendien niet floot voor technische fouten, die met name aan Holy-zijde werden gemaakt, verloor MVC de set. Het werd 25-22. In de derde set ging het ons wat beter af. Deze leverde soms spannende rally's op, er werd geknokt voor elke bal. Deze set bracht een stand van 20-25 op het scorebord. De vierde set was vrijwel een kopie van de derde. Dus wederom winst voor MVC, nu  met een stand van 18-25. Feit is wel dat we duidelijk beneden ons niveau hebben gespeeld en dat terwijl onze coach Leo Eling vanaf de tribune meekeek. Alle supporters ook bedankt!  

We hebben nu al 22 punten uit 6 partijen en staan dus nog steeds bovenaan in de poulemet drie punten voorsprong op Alexandria.

Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen middenmoter Logica Krimpen om 15.00 uur.

Elly Doddema

Het dames 3 team zonder aanvoerdster Marijke Bos.
Holy 3 - MVC 4: 3 - 1
Zonder hun coach, die op Cuba zit, moesten de mannen hun ambities proberen waar te maken tegen het lager geplaatste Holy. In de eerste set begonnen ze voortreffelijk met een 11-1 voorsprong. Vooral dankzij de servicedruk van Kevin en diens tomeloze inzet als spelverdeler hield het team Holy onder de druk. Wat er daarna gebeurde blijft een raadsel. In minder dan geen tijd kwam Holy langszij naar 18-18 en ging de set alsnog nipt verloren. In de tweede set begonnen de mannen met nog meer inzet en een aantal goed aanvallen van Chris en Lars maakten het verschil. De volgende set met een aantal wissels liep niet naar wens, maar was bij vlagen spannend. De vierde set gaf geen kijkplezier en aldus een objectieve waarnemer ook geen plezier in het veld. Chaos, onrust en een aantal elementaire fouten zorgden er voor dat het team niet meer in zijn spel kwam en Holy maakte daarvan gebruik. Daarmee eindigde deze wedstrijd teleurstellend. Dankzij de 3-1 uitslag pakten ze nog wel een puntje en behouden ze voorlopig hun 3e plaats op de ranglijst.

Jelle

Sliedrecht Sport - Meisjes B1: 3 - 1

Recreanten
MIX RANDSTAD POULE B
MVC 1     -VOVERO 1     1-3

MIX RANDSTAD POULE C
SNOOPY 5     -MVC 2     1-3
Meisjes B2 is deze week vrij


3 november THUIS

MVC 1 - De Kriekel 1 : 4-0
De eerste MVC-mannen traden aan tegen de ploeg op de onderste plaats. Dat lijkt makkelijk, maar brengt het gevaar van onderschatting. Zichzelf op dat vlak kennende, bracht MVC een stabiele opstelling in het veld. Deze formatie behaalde in de eerste wedstrijden de nodige punten. En dat werkte ook nu: 25-13. Na de eerste set werd een tactische wissel aangebracht. Drie spelers, die wegens vakantie de zware wedstrijd tegen de nummer 1 komende vrijdag gaan missen, verlieten het veld. Zo kregen de overige mannen in het geel speelminuten om aan elkaar te wennen. Ook hier stelde de Kirekel weinig tegenover: 25-13, 25-6 en 25-12.

In deze opstelling, tezamen met `superinvaller' Arjen, moet de ploeg de klus tegen Holy gaan klaren. Heren 1, die bij winst de eerste plaats behalen, rekent op een grote schare supporters om de overwinning vanaf de zijlijn te forceren. MVC tegen Holy staat vrijdag 9 november om 21.45 uur gepland. Plaats van handeling: Sporthal Westwijk, Floris de Vijfdelaan 35, Vlaardingen.


M.V.C.  1 - SPIVO 2  :  3-1
"Geen hoogstaand volleybal maar wel verschrikkelijk spannend".

Zoals altijd zijn de wedstrijden tegen Spivo   zeer spannend, vorig seizoen werd er thuis ook nipt gewonnen. Dus wisten de dames dat  ze weer aan de bak moesten.
De eerste set was eigenlijk nog de minst spannende, er werd eigenlijk toch vrij eenvoudig gewonnen. 25-19.
In de  tweede set  leek er ook geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar de dames uit Spijkenisse vochten zich knap terug  na een achterstand van 20-14 wisten zij toch de tweede set te winnen 22-25.
De derde set kenmerkte zich door het uitvallen van  spelverdeelster Nathalie, die echter uitstekend werd vervangen door haar zus Cynthia. Het hele team knokte zich , gesteund door de vele aanwijzingen van  de bankzitters (in de hoek Anan) naar een overtuigende setwinst  25-23.
De vierde set was eigenlijk de meest spannende van de vier, door de vele lange rallys, waarbij de blauw gele  ieder keer aan het langste eind trokken. Het was een lust voor het oog om te zien dat er voor elke bal werd geknokt, zelfs de scheidsrechter vond het zo mooi dat hij een "dunk" van Ananja  niet affloot.
De spirit zat er de laatste set  zeker in, iedereen deed z'n uiterste best, om  ook deze set winnend af te sluiten, en dat lukte, nog net binnen het halve uur serveerde Ananja een ace, waardoor  met 25-23 de set en de wedstrijd  met 3- 1 was gewonnen.
Het hele team verdiend een pluim voor vechtlust en inzet, en in het bijzonder Cynthia , zij verving Nathalie op voortreffelijke wijze.    Donderdag speelt Dames 1 uit tegen VCO/Ervea in Rotterdam Kralingen. MVC 1 staat vijfde met 6 punten achter op VCO, dat de tweede plaats bezet.

Kees v.d. Eijk
MVC 2 - De Drieslag 1: 3-1

Ervaring aan de opslag:
Theo v.d. Burger serveert voor Heren 2
Op 3 november speelde Heren 2 tegen De 3-Slag, hetgeen een 3-1 overwinning werd in 4 sets. Het lijkt wel een competitie van boekhouders. Zoveel getallen!. Nog elke wedstrijd heeft ons " oude mannen team" moeite met het rallypoint systeem. Elke wedstrijd gebeurt het wel een paar keer dat enkele spelers bij een bereikte setstand van 15 punten uitgeput op de bank gaan zitten. Gelukkig hebben wij een jonge aanvoerder (Mees Hakkenberg), die dan het oude wrak op de bank telkemale kan overtuigen om door te spelen, omdat de set pas bij 25 punten is afgelopen. Ook tijdens de laatste wedstrijd is het hem weer 6 maal gelukt om een speler weer in het veld te krijgen. Hulde! De kenmerken tijdens de laatste wedstrijd waren het foutloze spel, de tomeloze inzet, de ongebreidelde slimheid en de grenzeloze behoefte (vooral bij Hans) om punten te scoren. Opvallend tijdens de wedstrijd was de onbeperkte energie en ausdauer (is Engels) van kleine Kees. Waar haalt hij het vandaan. Ondertussen heeft ons team al 9 punten uit 4 wedstrijden.

Leo van Trigt


MVC 2 - Alcom Capelle 2
(Deze week exclusief op deze site:
twee verslagen van één wedstrijd!
zoek de verschillen ;-) )

Ook deze wedstrijd beloofde weer een spannende te worden.
Alcom staat dan wel niet zo hoog, maar hebben minpunten gehad, omdat ze bij een THUISwedstrijd niet waren op komen dagen. De wedstrijden waarbij ze wel zijn komen opdagen hebben ze bijna allemaal gewonnen.

De eerste set begon ook nu weer veelbelovend.
Er stond deze wedstrijd echt een team in het veld! Mensen die sinds dit jaar bij elkaar zitten, speelde deze wedstrijd heel goed met elkaar. Het begint nu allemaal echt lekker te draaien binnen het team.
Door goed samenspel werd de uitslag van deze set 25 - 10. De vorige jaren zou dit een Mars betekenen, maarja nu zijn we senioren…….
De tweede set, lekker veel gewisseld, want dat kon wel.
Het ging van af het begin van de set meteen al goed.  Oke, er kwam niet veel uit aanvallend, maar met prikballetjes kom je ook een heel eind. En als er dan een keer geslagen werd, scoorde het ook!
In deze set behaalde de tegenstanders iets meer punten dan in de eerste set, maar nog niet genoeg om de set te winnen. Het werd uiteindelijk 25 - 16.

Wat is dat toch met die derde set. Alle voorgaande wedstrijden werd deze set verloren.
Worden we dan overmoedig omdat we voorstaan met 2 - 0, worden we moe. Wie zal het zeggen. Het punt is dat we deze set gewoon een keer MOETEN winnen. Ook deze wedstrijd is dat weer niet geluk. We verloren net met 23 - 25. Volgende wedstrijd willen we met z'n alle de derde set gewoon winnen. Daar gaan we dan ook voor.

Dan de vierde set. Ja die moet je winnen als je met 2 - 1 voor staat.
Deze opgave bleek  nogal moeilijk! Het begon goed, we waren weer een team en zette alles op alles om de set te winnen. We waren er bijna, we moesten nog 2 punten, maar toen kwamen de tegenstanders terug. Zelfs zover dat ze een setpoint kregen. Dit setpoint ging over en weer.
Vanaf de kant werd gezegd dat ze een stand van in de dertig wel leuk leek.
Of we het daarom hebben gedaan, zal wel niet, maar uiteindelijk hadden we er bij 33 - 32 genoeg van en besloten het af te maken. Dit deden we dan ook, we wonnen uiteindelijk met 34 - 32 de set.

Kortom een spannende wedstrijd.
Nu twee weekjes vrij en dan mogen we weer, die keer tegen Schovocomca. En dan gaan we er voor om die beruchte derde set te winnen!!!

Ellen

******
Vandaag speelden we een thuiswedstrijd tegen Alcom Capelle.
We wisten nog heel goed hoe Alcom speelde toen we in B- topklasse zaten en we dachten dan ook dat dit best wel eens een lastige tegenstander kon zijn.
Voordat de wedstrijd begonnen was, was er al een hoop stress: de netten konden niet opgezet worden, want er was geen slinger. Deze lag in de kast net als de wedstrijdformulieren. Het probleem was dat niemand de sleutel van de kast had. Gelukkig kwam Jelle een kwartier later met de sleutel en konden we toch nog op tijd beginnen.

Vol goede moed begonnen we alvast met inlopen en inspelen, toen het volgende probleem al weer in zicht was. Er was helemaal geen scheidsrechter. Klari kon ons gelukkig uit de brand helpen en klom op de scheidsrechterstoel.
De eerste set begonnen we heel goed. Met Inge, Cynt , Ellen, Hilde, Tess, en Astrid in het veld wonnen we de eerste set met 25-10
De tweede set ging Dorien deze keer niet uit van het gezegde "Never change a winning team".Er waren drie wissels. Dit was heelmaal geen probleem en alles ging weer erg goed. We wonnen met 25-16
We waren van plan om nu een keer niet de derde set uit handen te geven. Zou dit lukken? NIET DUS! We verloren deze set met 23-25. Helaas maar niets aan te doen.
Met vorige week donderdag nog in ons hoofd (Het werd 2-2) waren we vast besloten om de vierde set te winnen. Het werd wel heel erg spannend. Helemaal toen Cynthia geblesseerd het veld moest verlaten omdat Tess over haar heen was gevallen. Astrid kwam er in. De wedstrijd werd steeds spannender.  Bij 28-27 was er nog geen beslissing. Er werden door iedereen stomme fouten gemaakt van de zenuwen, maar uiteindelijk konden we toch nog deze set winnen met 34-32.
Het was een mooie 3-1 overwinning.

Roos

Heren 3 - Spivo 4 : 3-1


De start van het seizoen verliep wat stroef. De potentie is er maar nu nog waarmaken in de wedstrijden. En dat was nu net het probleem bij de Heren van het derde team.
De partij tegen Spivo 4 moest in ieder geval meer duidelijkheid geven waar we op dit moment met de vorderingen binnen het team staan.
De eerste set ging gelijk op. Zoals vertrouwd scoorde de tegenstander en wij regelmatig puntjes maar liep het gelijk met elkaar op. Gelukkig konden we ons dit keer losmaken en kwam er een set winst.JOHO de eerste dit seizoen. De tweede set was een klein copie van de eerste al ging jelle door zijn enkel en was er een wissel nodig.
De derde set was als vanouds in de traditie van heren drie De pass was zeer slecht en we stonden meteen met 8 punten achter wat we niet meer terug konden halen.
Gauw vergeten dus maar. De 4e set was een gelijk opgaande strijd tussen Spivo en MVC. Gelukkig konden we deze set ook winnen en eerste de eerste overwinning een feit.

Willem
Dames 3 : VCO/Ervea: 4-0

Gezien de stand op de ranglijst moest dit een makkelijke wedstrijd worden voor de dames van MVC. Hoewel niet kompleet (vanwege een Abraham) en niet goed voorbereid (vanwege de wedstrijd van dames 2 die gecoached en gefloten werd door twee leden van dames 3) begon de wedstrijd niet slecht. Binnen enkele minuten stond dames 3 voor met 8-2 en deze voorsprong werd omgezet in een duidelijke setwinst (25-11). Als de winst zo makkelijk behaald wordt, is het moeilijk geconcentreerd te blijven spelen. Toch lukte het de dames (ondanks de blessure van Jolanda) ook de tweede set winnend af te sluiten met nog duidelijker cijfers: 25-9!

Dan komt die derde set. Niets is moeilijker dan tegen een zwakke tegenstander bij een 2-0 voorstand goed te blijven spelen! Wat dames 3 in deze set liet zien was niet geweldig te noemen, maar door elkaar bij de les
te blijven betrekken en zelf het spel te blijven maken wisten de dames ook deze set in winst om te zetten:
25-5!  Nu begint de jolijt echt toe te slaan, want na de vorige (gewonnen) wedstijd heeft het team Jelle uitgedaagd: bij een 25-5 setwinst (zie de uitdaging van meisjes A in het seizoen 2000/2001) zien zij een etentje bij de Griek wel zitten, maar oke: dames 3 is meisjes A
niet, dus ook een borrelgarnituurtje wordt zeer op prijs gesteld!
Om dan ook maar die kampioensaspiraties waar te maken wordt ook de 4e set in winst omgezet en wel met 25-9. Dus ook na deze wedstrijd staan de dames nog duidelijk bovenaan in hun poule.
Komende vrijdag tegen Holy kunnen ze meer tegenstand verwachten. Dan kunnen we zien of ze inderdaad kampioen kunnen worden dit seizoen!
MVC tegen Holy staat vrijdag 9 november om 21.30 uur gepland. Plaats van handeling: Sporthal Westwijk, Floris de Vijfdelaan 35, Vlaardingen.

MVC 4 - KRIEKEL 2:     4-0
Meisjes B Topklasse - EKSPALV 1: 1-3